Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Protest pro protest - aneb co je nám do lídí

Vzhledem k zapojení regionálních linek do systému ROPID došlo v dubnu 2015 k přesunu konečné stanice  autobusů z Mělníka ze stanice Nádraží Holešovice na stanici Ládví. A hned od počátků se část obyvatel Ládví začala tvářit nevrle.

Na Ládví tak končí autobus 349 Mělník,Mlazice - Praha (tzv.rychlík), 369 Štětí - Praha,Ládví (zastávkový autobus) a 368 Praha - Předboj.. Regionální autobus 348 má konečnou na Bulovce, tedy na Ládví nekončí. Hned zpočátku se začaly objevovat líčení některých obyvatel Ládví, jak lidi vystupují z regionálních autobusů mimo zastávky, jak se autobusy na zastávku nevejdou.... Jak je to strašné a jak se zvýšil hluk, který snižuje komfort bydlení. 

Kdo zná okolí této stanice jako cestující ví, že ulice Střelničná je značně frekventovaná. Nejen, že kolem metra je silný automobilový provoz, ale zastávku tu mají linky MHD 103, 177, 183, 295 a tramvaj č. 10. Tedy hluk tu je a také zůstane i bez tří regionálních linek. 

Jezdím z Mělníka do Prahy v podstatě denně v různých ranních či dopoledních hodinách. Ani jednou jsem nezažila, že by řidič nechal vystupovat lidi mimo zastávku. On totiž nástup a výstup cestujících mimo zastávku autobusu je zakázán s výjimkou mimořádný provozních událostí (havárie, požár autobusu), jinak se řidič vystavuje finančnímu postihu. Že se na zastávce dimenzované pro dva autobusy sjedou autobusy tři, není nic mimořádného. Stává se to i u tramvají, kdy pak další tramvaj čeká, až se na zastávce uvolní. Kdo jezdí hodně MHD, nevidí v tom nic překvapivého. Ovšem, pokud se najde někdo, kdo chce škodit, tak se mu "sjetí" víc jak dvou autobusů náramně "hodí do krámu".

Další věcí je zátěž lidí, kteří u metra Ládví bydlí. Kdo tam někdy byl ví, kdo nebyl může juknout na mapu. V blízkosti zastávek je jen jeden panelák - od rušné čtyřproudovky jej dělí široký travnatý pás a dva chodníky, vzdálenost od stanice autobusu k domu je tedy cca 30 metrů a ještě na travnatém pásu jsou vzrostlé stromy. Přesto je sepsána petice, aby konečná autobusu z Mělníka byla na stanici Letňany. Proč?? Na stanici Letňany není naprosto nic - je uprostřed polí. Vážně mají podepsaní pod peticí pocit, že my, kteří dojíždíme za prací z Mělníka nemáme právo na určitou úroveň cestování, ke které pochopitelně patří i možnost si na zastávce třeba nakoupit? Schovat se před nepřízní počasí na kafe, zvláště v sobotu, kdy jezdí autobus jednou za hodinu? Na podporu svého bezohledného požadavku prý budou zítra demonstrovat v době od 7.30 do 8.30 a tím pádem znesnadňovat dopravu do zaměstnání a do školy lidem z Mělníka. Vážně si to zasloužíme? Opravdu je od nás tak špatné, že nejenom pracujeme, ale ještě jsme ochotní za prací dojíždět? 

Problémy, o kterých ti co podepsali petici a budou zítra protestovat nejsou ve městě nic tak vážného. A tak vás prosím, nechoďte na protest. Dovolte nám v klidu se dopravit do práce, případně do školy. 

 

Autor: Marie Metlická | pondělí 9.11.2015 20:51 | karma článku: 10,36 | přečteno: 487x
  • Další články autora

Marie Metlická

Někdy prostě nechápu....

Také se vám stává, že posloucháte zprávy a některé vám přijdou, jako naprostý nesmysl? A přitom jsou to věci, které jsou důležité, které rozhodují ti, co mají dbát o lidi v této zemi a o tuto zemi?

23.3.2015 v 14:19 | Karma: 19,95 | Přečteno: 692x | Diskuse| Ostatní

Marie Metlická

Pomáhá úřad? Kam?

Není tomu tak dávno, co se mluvilo o nesmyslných kontrolách v některých případech držitelů ZTP, jestli mají na tuto kartičku nárok. Že jsou podmínky příliš přísné a že dochází k nesmyslným posuzováním. Paní ministrně se nechala v médiích slyšet, že samozřejmě takové věci probíhat nebudou a pokud, tak v rozumné míře.

29.1.2015 v 9:54 | Karma: 41,64 | Přečteno: 4017x | Diskuse| Ostatní

Marie Metlická

To je ta dobrá práce?

Začíná mi být hodně smutno z toho, co se v této zemi děje. Jak jsou lidé stále manipulovatelní a ovlivnitelnímédii. Jak se jim dá krásně podsunout čím se mají zabývat, i když to ve skutečnosti není niczávratně důležitého. Názorná ukázka proběhla a probíhá v této době. A ještě do toho horlí pan Jandák, jak odvádí dobrou, ba skvělou, práci a potřebuje nutně přidat na chleba.....

25.11.2014 v 10:23 | Karma: 24,51 | Přečteno: 910x | Diskuse| Ostatní

Marie Metlická

Starat se či nestarat, to je oč tu běží......

Dnes se u jednoho z článků rozjela diskuze o tom, jak se lze či nelze postarat o seniory, jak je to těžké, případně jak to těžké není. Je zajímavé, že za ne tak těžké to považovali lidé, kteří tou zkušeností neprošli. Vždyť přeci je příspěvek na péči, tak to není problém. A navíc od jednoho z diskutujících vyplynula zajímavá věc, existuje pečovatelská služba, která si účtuje poplatky tak, že vlastně porušuje zákon. Já jen doufám, že toto si přečtou ti, kteří mají pocit, že postarat se o staříčka je snadné.

25.7.2014 v 19:27 | Karma: 41,90 | Přečteno: 7419x | Diskuse| Ostatní

Marie Metlická

Laik se děsí, odborník nepracuje.....

Občas se při sledování toho, co se děje kolem nás nestačím divit. Naposledy včera při sledování toho, co se děje na úřadech práce. Opět mne napadla otázka, kdo platí naše média, aby o problémech informovala ve stylu - Však v podstatě o nic nejde. A nebo informovala jen o části problému.

3.1.2014 v 11:23 | Karma: 21,40 | Přečteno: 949x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1317x
Jsem prý stále praštěná, skoro nepřetržitě optimistická a myslím, že život stojí za to.

Seznam rubrik